Svetoslav Korolev er nu blevet en 23-årig klaver darling

 

Mandag d. 10/9-2018.
Kl 19.30
Entre:
Medlemmer: Gratis
Ikke medlemmer: 100 Kr

Pianisten Svetoslav Korolev, Dresden, spiller Beethoven: Sonate nr. 27, e-mol, Schubert: 3 Klaverstykker, D 946, Debussy: Clair de Lune,  G. F. Malipiero:   Mascere Che Passano og Ravel: Ondine. 

Svetoslav har lige siden, han var 5 år vidst, at han ville have klaveret som sit instrument. Han har deltaget i undervisningen på Høje-Taastrup Musikskole og gået til privatundervisning hos fx Anne Øland, Jose Ribera og Rikke Sandberg.

Svetoslavs musikalitet og tidlige dedikerede vilje til at få sine ambitioner afprøvet for et publikum. har gjort, at han har deltaget i mange konkurrencer i ind-og udland, hvor det høje musikalske niveau blev styrket i en sådan grad, at han kunne deltage i Berlingskes prestigefyldte Musikkonkurrence gennem flere år. Her blev det til en 1. præmie, en talentpris og senere en guldmedalje i 2009, hvorefter han på grund af reglerne ikke kunne deltage mere dér!

Svetoslav har de seneste 4 år boet i Dresden, hvor han har studeret ved Hochschule für Musik Carl Maria von Weber. Dresden er som bekendt en by, hvor musik og andre kunstarter i den grad trives.

I forbindelse med Vestegnens Kulturuge i 2016 blev Svetoslavs koncert i Kulturcenterets Koncertsal udnævnt til  “Kulturugens Fyrtårn.”

Det er derfor, hans store fanskare glæder sig så meget til at høre hans fornemme program, mandag den 10.09.2018, kl. 19.30 i Taastrup Kulturcenters Koncertsal. (Svetoslav er jo opvokset i Taastrup).

 

 

Festlig populær klassisk musik

En aften med Det Kongelige Kapels Messingkvintet er altid en festlig og glad oplevelse med den populære musik, de spiller.

Mandag d. 8/10-2018.
Kl 19.30
Entre:
Medlemmer: Gratis
Ikke medlemmer: 100 Kr

Det kgl. Kapels Messingkvintet v/Kasper Thaarup, basun, Gustav Carlsson, horn, Nikolaj Viltoft, trompet, Jonas Wilk, trompet, Lars Holmgaard, tuba. Program: Ewazen Fanfare, Water Music, Grieg Suite, Vivaldi-Bach Suite, Holberg Suite, Carmen Suite.

Som man kan se, er det en koncert, der appellerer til det glade og muntre humør. Koncertsalens gode akustik passer lige til netop denne erfarne messingkvintet.

Gantriis og Zimmermann guitarduo

Guitarduoen Gantriis og Zimmermann er stærkt interesseret i musik fra andre lande

Mandag d. 12/11-2018.
Kl 19.30
Entre:
Medlemmer: Gratis
Ikke medlemmer: 100 Kr

Guitarduoen Kristian Gantriis  & Volkmar Zimmermann spiller værker af argentinske tango komponister, spanieren Federico Mompou og spændende Kora musik fra Mali, et af Afrikas musikalske hotspots.

Kora fra Mali

Ensemble Amadeus, Copenhagen.

Morten Mogensen pianist der spiller Mozart

Mandag d. 14/1-2019.
Kl 19.30
Entre:
Medlemmer: Gratis
Ikke medlemmer: 100 Kr

Nytårskoncert med Ensemble Amadeus Copenhagen v/ Emily Fowler, Ida Lorenzen, violiner, Astrid Christensen, viola, Helle Sørensen, cello, Lars Baunkilde, violone, Morten Mogensen, hammerklaver. Program, bl.a. Mozart: Klaverkoncert nr. 12 og  nr. 20. Samt nogle andre værker, der ikke er bestemt endnu.

Perler fra den danske sangskat

Perler fra den danske sangskat og digte af halfdan rasmussen og nye melodier af Torben Enghoff og Viggo Mangor

Mandag d. 11/3-2019.
Kl 19.30
Entre: 
Medlemmer: Gratis
Ikke medlemmer: 100 Kr

Koret Musica Ficta v/ Bo Holten: ”Perler fra den danske sangskat” samt nye melodier til Halfdan Rasmussen-digte v/ Torben Enghoff & Viggo Mangor.

Kommentar fra komponisten Torben Enghoff:

Kan to komponister ligefrem komponere sammen?  Ja – hvis de er fleksible, åbne og lydhøre overfor hinandens idéer!

Baggrunden for disse Halfdan Rasmussen-sange er, at Viggo mangor og Torben Enghoff har arbejdet sammen i mange år med produktioner af kormusik og kammermusik – og ikke mindst er der blevet snakket musik. Mangor er lutspiller, klassisk skolet og specialist i opførelsespraksis, særligt når det gælder barokmusikken. Enghoff derimod er saxofonist, autodidakt og er vokset op med jazzen som den første stærke inspiration. Det lyder som to forskellige udgangspunkter, men det er netop styrken i samarbejdet.

Halfdan Rasmussens digte har utallige andre også taget under behandling – men det bliver teksterne ikke dårligere af. Ligesom Benny Andersens ting er de lette at forstå, evigt gyldige og alment menneskelige.

 

Klarinet og klaver aften, ved Mathias Kjøller og Søren Rastogi

Mathias Kjøller
Søren Rastogi

Mandag d. 8/4-2019.
Kl 19.30
Entre: 
Medlemmer: Gratis
Ikke medlemmer: 100 Kr

Mathias Kjøller, klarinet & Søren Rastogi, klaver, spiller Schumann: Tre romancer for klarinet og klaver, Carl Reinecke: Introduktion og Allegro Apassionata for klarinet og klaver, Claude Debussy: Første Rhapsodi for klarinet og klaver og Alban Berg: 4 Stykker for klarinet og klaver.